AMSTERDAM – Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 22.8 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 797.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 175.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 113.000. In Nederland stierven 6200 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

De Belgische tak van reisorganisatie TUI stuurt volgende week 28 vliegtuigen leeg naar de Spaanse vakantieregio’s Almeria en de Balearen om terugkerende reizigers op te halen. Nieuwe vakantiegangers worden niet meer meegenomen.

De populaire bestemmingen in Andalusïe en vakantie-eilanden Mallorca en Ibiza kleuren rood op de coronakleurenkaart van Buitenlandse Zaken in België. Toeristen zijn daarom niet meer welkom. Een deel van de ruim 3.500 Belgen die er met TUI op reis zijn kunnen met hun reguliere terugvlucht naar huis vliegen. Ook voor degenen die na 29 augustus zouden terugkeren, is plaats op de retourvlucht vrij gehouden.

Vrijdag schrapte TUI wegens toegenomen besmettingen alle vluchten naar de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) tot en met 5 september. Reizigers die naar die bestemmingen zouden vliegen, krijgen de keuze uit een alternatieve bestemming, een voucher of terugbetaling.

Leave a Reply